Libor Dušek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
doc. Mgr. Bc. Libor Dušek, Ph.D.
Narození1973
Jihlava
BydlištěPraha
Občanstvíčeské
Alma materFakulta sociální věd Univerzity Karlovy Chicagská univerzita
Povoláníekonom, vysokoškolský pedagog
Webhttps://libordusek.eu/
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Libor Dušek je český ekonom, vysokoškolský pedagog a od roku 2022 člen Národní ekonomické rady vlády (NERV). Zaměřuje se na ekonomickou analýzu práva, ekonomii kriminality, a daňovou politiku.[1] Je aktivním uživatelem na sociální síti X, kde publikuje své názory pod účtem @dusek_libor.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v Jihlavě kde vystudoval jihlavské gymnázium. Bakalářský a magisterský titul z ekonomie získal na Fakultě sociálních věd UK v roce 1998, doktorát z ekonomie následně v roce 2003 na Chicagské univerzitě. Ve své profesní kariéře působil na akademickém pracovišti CERGE-EI a v think-tanku IDEA. Mezi lety 2018-2024 působil na Národohospodářské katedře Právnické fakulty Univerzity Karlovy.[1][2] V květnu 2022, kdy byla byla obnovena činnost NERVu, se stal jejím členem.

Politické postoje[editovat | editovat zdroj]

Na jaře 2020 se zapojil do Pirátské strany jako člen resortních týmů Finance a Spravedlnost. V roce 2022 se stal zakladatelem volebního uskupení Piráti a Fórum Jihlava.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b doc. Mgr. Bc. Libor Dušek Ph.D. | Právnická fakulta UK. www.prf.cuni.cz [online]. [cit. 2024-04-07]. Dostupné online. 
  2. Libor Dušek - CV. sites.google.com [online]. [cit. 2024-04-07]. Dostupné online. 
  3. Libor Dušek - pirátský medailonek | Lidé a týmy. lide.pirati.cz [online]. [cit. 2024-04-07]. Dostupné online.